Sune Best Man

Sune Best Man

5 Minuters Läsning tors 19 Dec 2019


Imorgon fredag, den 20/12, är det premiär för Sune Best Man som är klippt av Fredrik Alneng - vinnare av Edithpriset 2019 för klippningen av Sune vs. Sune. Fredrik berättar lite om arbetet med uppföljaren.

- Vad som var lustfyllt i Sune Best Man, var nog genre-pastischerna, som Centralstationen (inspirerad av "The Bourne Ultimatum"), den var grymt roligt att klippa. Att leken togs på blodigt allvar i förra filmen var kul, och här var det ju ännu mer på riktigt, Rudolf och Karin jagar ju faktiskt Sune.

Fanns det någon särskild utmaning?

- Det som var mest utmanande den här gången var nog tiden, det blev ganska mycket vfx-jobb, och filmen var tvungen att låsas i tid. Och det var ett digert råmaterial, stundtals väldigt många tagningar, och 2 kameror större delen av inspelningen.

Varför ville du bli filmklippare?

- Jag fick möjllighet att sitta med och följa klipparens arbete och insåg styrkan i att fånga en publik med berättandet. Jag är fortfarande fascinerad av vad som gör att vi tappar oss i en film eller serie, det är nåt orationellt i det som jag gillar.

För att se vad Fredrik mer har klippt kika här och  här.

Pressbilder använda med tillstånd från Nordisk film. Fotograf: Niklas Maupoiux 


Dela