Tangent Room

Tangent Room

5 Minuters Läsning mån 29 Apr 2019


Björn Engström, medlem i SFK, har skrivit och regisserat sci-fi thrillern Tangent Room som nu går på bio i Sverige. Filmen har prisats på flera internationella Sci-fi filmfestivaler, bland annat för Bästa klippning. Klipparbetet har Björn gjort tillsammans med en annan medlem i SFK - Bernhard Lebourne. De berättar om sitt samarbete:

- Vi hade inte setts på väldigt länge när vi sprang på varandra av en slump. Björn berättade om en film som han hade jobbat med en längre tid och frågade mig om jag ville ta en titt på den. Det landade i ett mycket kreativt samarbete, två klippare emellan, där vi på var sitt håll klippte fram det som skulle bli den slutliga versionen av Tangent Room.
- Den största utmaningen var att få en historia som utspelar sig i ett enda rum att hålla för en hel långfilm.
Den största behållningen var att vi inte behövde känna oss bundna till det skrivna manuset, utan fritt kunde strukturera om, utveckla och klippa fram den bästa versionen av filmen.
 
På bilden här ovan syns Björn logga under inspelningen.

- Jag sitter vid ett bord utanför den replokalskällare där vi spelade in hela filmen. De två små hårddiskarna man ser på bordet är backupdiskarna som rymde hela filmen. I bakgrunden syns en av skådespelerskorna, Jennifer Lila.

Filmen kommer visas 3/5 på Zita i Stockholm, 9/5 på Bio Roy i Göteborg och 11/5 på Kino i Malmö. Se trailern här.

.

 


Dela